Tausta

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Muikkusardiinia

Onni on asua järven rannalla, josta saadaan muikkua :)

Paistetut muikut ovat tietysti ykkösjuttu, mutta muikkusardiini on vahvasti kakkosena.


n. 1kg muikkuja 
3 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
½ tl mustapippurijauhetta
3 rkl etikkaa
2-4 tl suolaa (muikkujen koon ja oman maun mukaan)

Perkaa muikut. Sekoita mausteliemen ainekset uunivuoassa. Lado muikut tiiviisti liemeen. Painele kaloja lopuksi vielä käsin, jotta mausteliemi nousee myös pinnalla oleviin kaloihin.
Laita kansi päälle ja uuniin.

Uunin lämpö on ensin tunnin ajan 250 astetta ja sen jälkeen 4 tuntia 150 astetta.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti