Aivan ihania...
(12 kpl)
2 dl maitoa
2,5 tl kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 dl neljän viljan hiutaleita
4,5 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
50-60 g voita tai margariinia
3 valkosipulinkynttä murskattuna
Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Sekoita
kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää seos maitoon hyvin sekoittaen. Lisää
suola, öljy, siirappi ja neljän viljan hiutaleet. Alusta taikinaan loput
jauhot niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota peitettynä
lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
Voitele piirasvuoka tai käytä irtopohjavuokaa, jonka vuoraat leivinpaperilla (halkaisija n. 24 cm). Jaa
kohonnut taikina 12 osaan. Pyörittele palat sileiksi sämpylöiksi.
Asettele sämpylöistä yhdeksän ympyrään vuoan reunalle ja loput kolme
vuoan keskelle. Peitä vuoka ja kohota lämpimässä paikassa puolisen
tuntia.
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet täytettä varten. Sekoita täytteen
aineet keskenään. Paina kohonneisiin sämpylöhin sormella koloja ja täytä
ne valkosipulivoilla.
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 13 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman vuoassa ennen herkuttelua.
Kiva, että maistui :)
VastaaPoistaAivan uskomattoman hyviä! Eivät kauan leipäkorissa säilyneet :)
VastaaPoista