Tausta

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pekoni-jauhelihamureke ja uunikasvikset

Sunnuntai-illan aterialle kokeilin uutta murekereseptiä. Olipas se hyvää! Tulee kyllä tehtyä uudemmankin kerran. Käytin hirvijauhelihaa, joten pekonin rasvaisuus täydensi makua sopivasti.


Mureke:

500 g jauhelihaa
100 g ylikypsää palvikinkkua siivuna
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
1 sipuli
3 kananmunaa (2 massaan, 1 voiteluun)
1½ tl suolaa
½ tl jauhettua maustepippuria
1/3 tl valkopippuria
½ dl perunajauhoja
1-2 rkl sinappia

Paloittele pekonit ja paista pannulla. Lisää joukkoon kuullottumaan kuorittu ja pieneksi kuutioitu sipuli.
Yhdistä jauheliha, kuutioidut kinkkuviipaleet, sekä pekoni-sipulisilppu. Sekoita.
Lisää kaksi munaa, suola, mausteet, perunajauho ja sinappi. Sekoita.
Muotoile massasta tasainen mureke. voite se kananmunalla, niin saat kauniin paistopinnan.

Laita mureke 200-asteiseen uuniin ja kypsennä n. 45 min.


Uunikasvikset:

3 porkkanaa
pala lanttua
½ pienestä kesäkurpitsasta
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
2 tl yrttisuolaa

Kuori kasvikset ja pilko lohkoiksi. Laita ne isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja suola. Sekoittele niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.
Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti