Sunnuntai-illan aterialle kokeilin uutta murekereseptiä. Olipas se hyvää! Tulee kyllä tehtyä uudemmankin kerran. Käytin hirvijauhelihaa, joten pekonin rasvaisuus täydensi makua sopivasti.
Mureke:
500 g jauhelihaa
100 g ylikypsää palvikinkkua siivuna
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
1 sipuli
3 kananmunaa (2 massaan, 1 voiteluun)
1½ tl suolaa
½ tl jauhettua maustepippuria
1/3 tl valkopippuria
½ dl perunajauhoja
1-2 rkl sinappia
Paloittele pekonit ja paista pannulla. Lisää joukkoon kuullottumaan kuorittu ja pieneksi kuutioitu sipuli.
Yhdistä jauheliha, kuutioidut kinkkuviipaleet, sekä pekoni-sipulisilppu. Sekoita.
Lisää kaksi munaa, suola, mausteet, perunajauho ja sinappi. Sekoita.
Muotoile massasta tasainen mureke. voite se kananmunalla, niin saat kauniin paistopinnan.
Laita mureke 200-asteiseen uuniin ja kypsennä n. 45 min.
Uunikasvikset:
3 porkkanaa
pala lanttua
½ pienestä kesäkurpitsasta
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
2 tl yrttisuolaa
Kuori
kasvikset ja pilko lohkoiksi. Laita ne isoon kulhoon. Sekoita joukkoon
öljy, siirappi ja suola. Sekoittele niin, että ne maustuvat
kauttaaltaan.
Levitä kasvikset leivinpaperilla peitetylle pellille.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti